Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o Reign of Kings? - dyskusja

hackerX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co sądzicie o grze Reign of Kings? Ma potencjał? 

Będzie tak grywalna jak MC oczywiście jak powiększą mapę?

Jeżeli ktoś chce zagrać na polskim serwerze proszę o wiadomość na PW. 

Pozdrawiam hackerX :3. 

1365881062-U68160.png

Opublikowano

Mamy rok 2015, a gra prawdopodobnie znalazła się w niebezpiecznym tunelu czasoprzestrzennym i przeniosła się tu z roku dwutysięcznego. Nic co jest tworzone przez grupkę ludzi bez pieniędzy nie jest dobre. W tych czasach albo jesteś świetny od samego początku albo giniesz. Gra może i zabawna, ale i tak nic z niej nie będzie. 

Opublikowano

Z minecraftem było podobnie, większość mówiło że kwadratowy, że grafika z tibii, ale jak wychodziło coraz więcej możliwości ludzie nagle zaczeli grać. 

Niemożna od razu wrzucać gry do kosza, bo te o mniej skomplikowanej grafice są czasami bardziej grywalne niż te battlefieldy i cody które mają najebane efektów przez które po pewnym czasie odechciewa się grać. 

1365881062-U68160.png

Opublikowano

Z minecraftem było podobnie, większość mówiło że kwadratowy, że grafika z tibii, ale jak wychodziło coraz więcej możliwości ludzie nagle zaczeli grać. 

Niemożna od razu wrzucać gry do kosza, bo te o mniej skomplikowanej grafice są czasami bardziej grywalne niż te battlefieldy i cody które mają najebane efektów przez które po pewnym czasie odechciewa się grać. 

Nie mówię tu o wyglądzie grafiki, tylko o jakości wykonania, w dodatku grafika w MineCraft (popularny nie równa się dobry) jest celowo tak zrobiona, więc jest tu złym przykładem. Nie mam zamiaru się tu rozpisywać o jakości, wyglądzie grafiki w grach bo jest to temat na długie grafiki. Grafiki w grach nie ocenia się czy jest nowoczesna, czy nie. Tylko po jakości wykonania tekstur, animacji i wielu innych rzeczy. W tej grze to wszystko leży co znaczy, że twórcy:

A) Nie mają pieniędzy (jak nie masz umiejętności, możesz je zastąpić pieniędzmi)

B )Nie mają umiejętności (jeśli nie masz pieniędzy, możesz mieć umiejętności)

C) Nie chce im się (jeśli masz oba, ale jesteś leniem, albo nie masz obu i ci się nie chce, bo nawet bez umiejętności i pieniędzy można zrobić coś fajnego)

Kolejną rzeczą jest to, że twórcy prawdopodobnie nie mają ani pieniędzy, ani doświadczenia. To nie wróży dobrze grze na przyszłość. Może im się uda, nie mówię, że nie. Ale jeśli najwięksi producenci gier zaliczają faile, mając pieniądze, umiejętności i doświadczenie, to czemu gra bez tych podstawowych rzeczy miała by odnieś sukces.

Opublikowano

Ma potencjał, może jak wyjdzie z Alphy (czy tam z bety) bo o ile się nie mylę jest to dopiero early acces.

Największym błędem na jaki nażekają gracze jest brak balansu. Zbierasz sobie super duper wypasionego seta 2 tygodnie, i jakiś plebs załatwia cię deską od płotu jednym uderzeniem, gdzie tu logika?...

Opublikowano

Nie mówię tu o wyglądzie grafiki, tylko o jakości wykonania, w dodatku grafika w MineCraft (popularny nie równa się dobry) jest celowo tak zrobiona, więc jest tu złym przykładem. Nie mam zamiaru się tu rozpisywać o jakości, wyglądzie grafiki w grach bo jest to temat na długie grafiki. Grafiki w grach nie ocenia się czy jest nowoczesna, czy nie. Tylko po jakości wykonania tekstur, animacji i wielu innych rzeczy. W tej grze to wszystko leży co znaczy, że twórcy:

A) Nie mają pieniędzy (jak nie masz umiejętności, możesz je zastąpić pieniędzmi)

B )Nie mają umiejętności (jeśli nie masz pieniędzy, możesz mieć umiejętności)

C) Nie chce im się (jeśli masz oba, ale jesteś leniem, albo nie masz obu i ci się nie chce, bo nawet bez umiejętności i pieniędzy można zrobić coś fajnego)

Kolejną rzeczą jest to, że twórcy prawdopodobnie nie mają ani pieniędzy, ani doświadczenia. To nie wróży dobrze grze na przyszłość. Może im się uda, nie mówię, że nie. Ale jeśli najwięksi producenci gier zaliczają faile, mając pieniądze, umiejętności i doświadczenie, to czemu gra bez tych podstawowych rzeczy miała by odnieś sukces.

Zapoznaj się z tytułem "Gloria Victis", zobaczysz, że pieniądze nie mają tu nic do gadania. Więc takie gadanie jest bez sensu. 

Wystarczą umiejętności, chęci i czas. 

Ma potencjał, może jak wyjdzie z Alphy (czy tam z bety) bo o ile się nie mylę jest to dopiero early acces.

Największym błędem na jaki nażekają gracze jest brak balansu. Zbierasz sobie super duper wypasionego seta 2 tygodnie, i jakiś plebs załatwia cię deską od płotu jednym uderzeniem, gdzie tu logika?...

Teraz dokładnie jest alpha9, po changelogach widzę, że robią balanse. I bez przesady, "deską od płotu" nie ubijesz kogoś w stali. Chodzi mi tutaj o normalną rozgrywkę bez cheaterów. 

1365881062-U68160.png

Opublikowano

Zapoznaj się z tytułem "Gloria Victis", zobaczysz, że pieniądze nie mają tu nic do gadania. Więc takie gadanie jest bez sensu. 

Wystarczą umiejętności, chęci i czas. 

Teraz dokładnie jest alpha9, po changelogach widzę, że robią balanse. I bez przesady, "deską od płotu" nie ubijesz kogoś w stali. Chodzi mi tutaj o normalną rozgrywkę bez cheaterów. 

GV znam od samego początku, interesowałem się tym tytułem i powiem ci, że twórcy nie robią dużych postępów. Gra jest strasznie drewniana, jedyne co ratuje ją to klimat, który mi osobiście nie podchodzi ale wielu graczom tak. Z GV nic nie będzie wielkiego.

Opublikowano

Jeżeli od razu takie gry skazujesz na porażkę to trudno. 

Ja wolę zagrać w jakiegoś CoD'a 2 niż, najebane światłami efektami itp. battlefield 4, czy nowe CoDy. 

Tu chodzi o grywalność nie tylko o grafikę. Wiadomo każdy ma inny gust, ale grafika w grach średniowiecznych nie będzie się świeciła jak bf4, bo straciłoby to sens.

1365881062-U68160.png

Opublikowano

Jeżeli od razu takie gry skazujesz na porażkę to trudno. 

Ja wolę zagrać w jakiegoś CoD'a 2 niż, najebane światłami efektami itp. battlefield 4, czy nowe CoDy. 

Tu chodzi o grywalność nie tylko o grafikę. Wiadomo każdy ma inny gust, ale grafika w grach średniowiecznych nie będzie się świeciła jak bf4, bo straciłoby to sens.

Dobry tytuł ma być dopracowany w każdym aspekcie, jeśli jakiś aspekt gry jest słaby i nie widzę poprawy skreślam grę. Nie można się tłumaczyć tym, że gra posiada ''grywalność'', dopracowana gra to dopracowana gra, a nie sama grywalność, na samej grywalności nie zrobisz gry. Wszystkie mechanizmy, content, audio i grafika muszą być dobrze zrobione, jeśli coś jest złe i słabe, cała gra pada. Podam taki prosty przykład WoW ma 10 lat, i przez te 10 lat Blizzard dopracował wszystko tak, by nawet dzisiaj WoW był jednym z najlepszych i najładniejszych MMO na rynku, wystarczy poświecić trochę więcej czasu. Inne 10 letnie MMO odstają i nie są już grywalne.

Nie skreślam gry bo nie wygląda jak BF4, skreślam ją bo widzę, że twórcy nie spędzili wystarczającej ilości czasu grze, a już robią jakieś early-accesy i sprzedają funder packi, to jest śmieszne.

Ładna grafika, a nowoczesna i realistyczna grafika to dwie różne rzeczy.

Opublikowano

Posiadam tą grę i zakupiłem dzień / 2 dni po premierze i szczerze mogę powiedzieć że twórcą zależy na ulepszaniu gry i budowaniu dla siebie reputacji że nie są firmą która wyłudza pieniądze i zwija interes. Z kolejnymi updatemi są większe zabezpieczenia przeciwko cheaterom + dodają nowe funkcje do gry.

Aczkolwiek jedynie na co ubolewam że mało zoptymalizowana gra ale myślę i że nad tym popracują :P Ogółem dobrze się gra przyjaźni gracze szybko sie buduje gildie swoją i walczy sie z innymi ; )

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Chetnych do gry zapraszam na nasze dwa serwery, zarówno dla klientów gry oryginalnej jak i crackowanej. Adres strony: www.reignofkings.pl

Osoby znające grę, które są zainteresowane dołączeniem do administracji serwerów zapraszam do kontaktu.

Nie wolno mieć linków odnoszacych sie do serwera w sygnie

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Zacząłem grać dwa dni temu na jednym z serwerów i powiem szczerze jak dotąd nie żałuje ani wydanych na grę pieniędzy, ani poświęconego jej czasu. Gra ma potencjał i klimat. 

Opublikowano

Gram od tygodnia, gralem juz na kilku serwerach - gra ma duzy potencjal i mozna cuda zdzialac, a do tego ma klimat. Ale jesli nie masz ekipy albo przynajmniej kumpla do gry to samemu szybko Cie zjedza. To jest jednak survival i latwo tam szybko stracic cos na co pracowales. 

Dla fanow MC i lepszego PvP - cos wspanialego. A jesli lubisz sredniowieczne klimaty, budowanie zamkow, bram, pulapki... Trzeba miec ta gre. 

Gdyby ktos chcial sie zgadac na gre - PW. 

leaderboard-3.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...